zadne svetla Pajero V70

Sem môžete písať dotazy, skúsenosti a rôzne ďaľšie príspevky technického charakteru.

zadne svetla Pajero V70

Odoslaťod chavier 10 Mar 2010, 21:05

Nema prosim Vas niekto schemu na zapojenie kablov do konektora na zadne zdruzene svetla na pajero vagon r. 2000. Mam na mysli tie co su dolu v narazniku. Kabliky nejak nevydrzali nasolene rakuske cesty a zda sa ze poodpadavali alebo skorej odhnili od soli. Dakujem za rady.
leštenka :)
Obrázok používateľa
chavier

Založený: 17 Jan 2010, 19:02

Re: zadne svetla Pajero V70

Odoslaťod mayec89 11 Mar 2010, 00:18

To ti odišlo kablovanie naraz na obidvoch svetlach??(žeby si si porovnal)
Tak najlepšie by bolo keby sa našiel nejaky dobrak (tiež z V70)a odfotil ti to zapojenie... ak nie tak elektricky multimeter a postupne si zistíš ktory kablik od čoho je...hladanim napatia
...alebo stači aj vlastnoručná skušačka :idea: -žiarovka z dvoma káblikmi(obyčajna 12voltová žiasrovka na ktoru naspájkuješ dva kable plus a kostru) - jeden kablik daš na kostru auta a druhym prikladaš na odpadnute kabliky.inak kupiš original to hocikde na pumpe
1.zapni parkovačky - prikladaj kablik od skušacej žiarovky(ktora je pripojena ku kostre) postupne na odpadnute kabliky... ked žiarovka zasvieti máš parkovačky...
kablik so označíš a poračuješ dalej
smerovky
brzdy
.
.
.
Mitsubishi Pajero 2.5 TDI r.96
Matador Wisentta MT 31x10.5 R15
a
Pajero 2.8TDI r.98
BF Goodrich AT 255/70 R16 OZ offroad
Obrázok používateľa
mayec89

Založený: 25 Júl 2009, 02:09

Odoslaťod horskáčik 11 Mar 2010, 19:57

:lol: :lol: :lol: prid ku mne a pozri si :lol: :lol: :lol: ale v monterkach lebo toho sacka by bolo skoda ;)Aj tak mi mas doniest este katalogy
Pajero 3,2DID GLS r.v.2001,struny Ironman,tlmice Ironman NitroGas,sekle,SuperwinchEP9,0,Hella Luminator Chromium,klietka,spojler,ramy,majaky,Schnorchel,kamera,v zadu Hella Comet FF 300,kompresor,off-vybava,BF Goodrich All Terain, T3 Vranik,
Obrázok používateľa
horskáčik

Založený: 27 Nov 2008, 09:28

Odoslaťod chavier 12 Mar 2010, 09:24

horskáčik napísal::lol: :lol: :lol: prid ku mne a pozri si :lol: :lol: :lol: ale v monterkach lebo toho sacka by bolo skoda ;)Aj tak mi mas doniest este katalogy

..mas nieco proti mojmu saku ? :D :D :D .. ..dnes sa na to mrknem a ked sa z toho nebudem vediet vysomarit tak si to pridem omrknut, pretoze je tam celkom pekna splet kablikov, niekto pred mnou to uz asi trosku vytunoval :) ..teda mam dojem ze tam kadejako napajal zastrcku od tazneho...a na jednom svetle tu koncovku trosku aj ponicil... :( ..katalogy ti prinesiem..ale daj mi cas..nechodim kazdy den len cez Martin..
Obrázok používateľa
chavier

Odoslaťod horskáčik 12 Mar 2010, 18:41

Tak ze si to ty tak som si dal tu namahu a pozrel to.Ked sa postavis celom k autu zo zadu tak drotiky su zapojene takto: horna rada z lava ZLTY,CIERNY dolna rada z lavaCERVENY,ZELENY a na kraj pokracuje modry a cierny
Prílohy
DSC06025.JPG
DSC06026.JPG
Pajero 3,2DID GLS r.v.2001,struny Ironman,tlmice Ironman NitroGas,sekle,SuperwinchEP9,0,Hella Luminator Chromium,klietka,spojler,ramy,majaky,Schnorchel,kamera,v zadu Hella Comet FF 300,kompresor,off-vybava,BF Goodrich All Terain, T3 Vranik,
Obrázok používateľa
horskáčik

Odoslaťod chavier 12 Mar 2010, 21:14

dik za ochotu...ale ked som to dnes este za svetla co som stihol pozeral, tak ak si dobre pamatam, tak ja tam mam nejake ine farby.. teda aspon niektore... :?: ..a nemas tam tych kablikov nejak vela ? ... ja tam mam na koncovke od auta tusim len 4 kusky... ved kostra plus smerovky, brzdy a obrysove svetla... to mi tak vychadza na 4.. a ty mi tu pises o nejakych 6 kabloch.. alebo, ze by som tvoju spravu nespravne pochopil ?? :?: :lol:
Obrázok používateľa
chavier

Odoslaťod horskáčik 12 Mar 2010, 21:38

tie styri idu aj mne z auta takej farby ako vidis a som pisal a tie dva idu uz v ramci svetla potom na smerovku
Prílohy
DSC060251.JPG
Obrázok používateľa
horskáčik

Odoslaťod chavier 14 Mar 2010, 20:41

dakujem za ochotu a za foto... ..uz svietim :) ..ale po chvilke uvazovania ked som to videl ako je to tam urobene som pristupil k najradikalnejsiemu rieseniu a natvrdo som celu elektriku svetla plus tazne vycvakal prec a zahodil do kosa..no a natiahol vsetko na novo.. pretoze ten pacient co tam zapajal tazne mal svojske sposoby zapojenia a izolacie.. by som ho poslal asi opat do skoly aby si zopakoval nieco o el. prude...par sluciek co tam porobil krizom krazom by nepochopila ani diva svina... ...este uvidim kolko vydrzi izolovat samovulkanizacna paska v spojitosti zo zmrstovacimi hadickami :) ..alebo dam este jedno rakusko a alpy a sol na cestach urobi opat svoje :) ..

p.s. a co sa tyka fariem kablovania ake mas na aute ty a ja tak je to jedna velka rozdielna vec... ja z tych farieb co si mas ty nemam snad ani jednu :) ..ibazeby som zacinal byt farboslepy.. :)
Obrázok používateľa
chavier

Naspäť na Technické informácie

Kto je prítomný

Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 1 hosť.